Zaterdag 30 september, een regio-korte baan wedstrijd bij Roeivereniging de Zaan in Wormerveer, dat leek ons wel een leuke start om een keer kennis te maken met het roeien van een wedstrijd.

Wie zijn we, Marjorie, Claudia en Sylvia die vorig jaar door Piet en Hans zijn gecoacht en nu door Sofie en vandaag onze stuurvrouw, nr. 4 van ons ploegje Lonneke kon helaas niet mee, dus na een week driftig appen kwamen we uit bij Liselotte en die had zin en wedstrijdervaring!

 

Het varen naar de start was de warming up, met Liselotte op slag gingen we enthousiast op weg. In de boot nog overleg, want tja, hoe ga je starten? Het was geen vliegende start dus wat dan? Halve bank, driekwart en dan hele bank, hebben we dat wel eens gedaan? Euh, niet in wedstrijdversie, maar wel op de zondagmorgen, dus we gaan het gewoon proberen! Nou, dat hebben we geweten, klaar liggen voor de start, toeter gaat en Liselotte zat al in de hele haal en wij waren net een halve bank verder…oké, wedstrijdtempo is dus even andere koek…maar we kwamen wel in ons ritme en al ging het niet vlekkeloos en lag de andere boot door de start net te ver voor om nog in te halen, de strijdlust, lol waren er wel en Sofie schreeuwde ons wel naar de eindstreep.

Blik hebben we dus niet getrokken, maar we hebben al veel geleerd en nog te leren komend seizoen! Wat ons betreft dus zeker voor herhaling vatbaar, wellicht een keer onderling bij ZZV?!

Boegvrouw Claudia