Boot estafette – eerste heat

Team: Zweet op de rug

Vandaag hadden we in alle vroegte bij de roei afgesproken, ja half zes voor een zaterdagmorgen is best vroeg. Wij zitten in het eerste blok dus op tijd vertrekken is een must. De Iris Tangerink ligt keurig in de botenwagen en mag vandaag 3 keer te water worden gelaten. Alles gaat volgens plan: Andrew heeft ons veilig naar Leerdam gebracht. Bij de dijk worden we opgewacht door een verkeersregelaar die ons verwijst naar een tractor die de botenwagen beneden op het gras zet. Nog steeds in het donker monteren we de riggers met het licht van een mobiele telefoon. Met startnummer 65 mogen we als eerste het water in. Werkelijk prachtig water, bezaaid met de eerste bladeren die vannacht zijn gevallen. In een rustig tempo roeien we naar de start, we vinden onze weg naar het ‘kommetje’ en langzaam aan wordt deze gevuld met de andere roeiboten. Helaas geen Fifo systeem hier …. Maar Filo … first in, last out… we blijven lekker dobberen in de luwte. De voorspelde regen blijft gelukkig uit. Dan wordt het tijd om de regenkleding en andere warme kleding uit te doen en richting de start te gaan. Daar nog een tijdje ‘opgelijnd’ liggen … brrr is nu wel koud.

Ja we mogen: een vliegende start, pittig tempo en dan op naar de finish. De 6 km’s gaan in een evenwichtig strak tempo aangemoedigd door Captain Joost. In onze ooghoeken zien we de km aanduiding en op het laatst de nog resterende meters. Al vanuit de verte horen we aanmoediging om over de finish te komen. Onze ZZV collega’s helpen ons met de laatste meters.

Terug op het vlot geven we de boot over naar het volgende team: De heren 4.

Tijd om te relaxen en onder het genot van de meegenomen ‘speciale roze koeken’ horen we onze eindtijd: 30.6. We mogen trots op onszelf zijn. Een heerlijke wedstrijd, Linge: we komen volgend jaar graag weer terug.