Skip to main content

Van 13 april tot en met 14 juli 2019 is er een sponsor-roeitocht door Nederland, Rondje NL. Rondje NL wordt georganiseerd vanuit Stichting KiKaRoW. Het landelijke Project Team Rondje NL steunt voor de organisatie van de tocht op de verschillende verenigingen die langs de route gevestigd zijn en dat specifieke deel van de route goed kennen. Met dit KiKaRoW Rondje NL zamelen roeiverenigingen geld in voor het onderzoeksproject “LATER” van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC). Roeiend Nederland streeft ernaar om € 500.000 bijeen te brengen. 

De roeiboot die het Rondje NL aflegt heet “The Vin”. Deze gestuurde vier wordt afhankelijk van de vaarroute vergezeld door reddingsboot de Tjerck Hiddes, de Geertje II of de plaatselijke reddingsbrigade. De wisselende bemanning van “The Vin” bestaat uit KiKa-roeiers die genezen zijn van kinderkanker, hun familie, vrienden en andere leuke roeiers. Samen leggen zij zo’n 1500 kilometer af.

Ook ZZV Roeien doet mee. Op 07 juli omstreeks 18.30 uur zal de KiKaRoW “karavaan” feestelijk ontvangen worden bij het verenigingsgebouw aan de Havenstraat in Zaandam. Zij  zijn die dag Lelystad gestart. Vanaf Amsterdam Marinahaven gaan Zaanse roeiers hen voor naar het verengingsgebouw van ZZV Roeien. Na hun aankomst wordt door ZZV een benefietdiner georganiseerd. De roeiers sluiten daarmee hun een na laatste weekend bij ZZV af. 

ZZV onthaalt de roeiers feestelijk en serveert een 6 gangen diner voor € 50,- p.p. incl. drankjes. ZZV gebruikt daarbij zoveel mogelijk producten van Zaanse makers/bedrijven die ZZV hiervoor grotendeels sponsoren zodat met deze sponsoractie zoveel mogelijk aan KiKaRoW kan worden geschonken. De voorbereidingen zijn al in volle gang! ZZV nodigt iedereen die KiKaRoW een warm hart toedraagt om aan te schuiven voor dit bijzondere diner.

Opgeven kan via secretaris.roeien@zzv-watersport.nl (ook voor informatie)

Op zaterdag 13 juli 2019 stappen alle KiKa-roeiers weer in de boot, vergezeld door ZZV roeiers(en boten) op weg naar Amsterdam. Zondag 14 juli vervolgt de KiKaRow-karavaan zijn weg naar de finish in Utrecht. Op weg naar het streefbedrag!