Woensdagavond 13 mei was het weer zover. Er mocht weer worden geroeid. Wel met enige restricties, zoals de boot afschrijven via het digitale afschrijfsysteem. Voorlopig mag er alleen worden geroeid in een skiff, met uitzondering van families. Zij mogen samen varen. En de veiligheidsvoorschriften moeten worden nageleefd.

Uiteindelijk waren er 14 boten op het water (ondanks de koude wind) en iedereen hield zich goed aan alle voorschriften. Zaterdag en zondag was het wederom druk. Beginnende roeiers die normaliter in een C4 roeien en nu moeten skiffen en ook ervaren roeiers die niet geregeld skiffen gingen ervoor. Het was een genot om naar te kijken. Helaas haalden een paar roeiers een nat pak maar dat mocht de pret niet drukken.

Zondag kwam ook de jeugd weer in actie. De meeste van hen hadden nog niet eerder in een skiff geroeid. Eerst nog tussen de vlotten drijvend maar later op open water. Het zelfvertrouwen werd steeds groter en werden er flink heen en weer gevaren. Kortom, het waren 3 fantastische roeidagen.