Skip to main content

Bij de brug in Vrouwenakker, precies halverwege het traject van 4 km van de Amstel-Drechtregatta, draaien we – Hans O., Tony B. en Jan B. – de dijk op richting Michiel de Ruyter (MDR), in Uithoorn. Net op dat moment zien we de eerst gestarte boot varen. De heren-8 van ZZV zou als tweede starten – snel de auto langs de kant van de weg en kijken. Daar komen ze al aan, begeleid door coach Richard H. op de fiets. Ziet er netjes uit, maar we proberen er nog wat extra pit in te schreeuwen. Even wachten en daar komt de tweede boot van ZZV al aan, de mix-C4, snel gevolgd door onze jongens-18.

We stappen weer in en rijden verder naar MDR, ruim op tijd voor onze eigen wedstrijd in het tweede blok. Onze vierde man Albert K. is er al, Richard zal ons sturen. Het is merkwaardig mooi weer, en de wind staat recht over de baan, van de start naar de finish. We zien in de kantine van MDR dat zowel de acht als de mix-ploeg sneller geroeid hebben dan vorig jaar, dat belooft wat. Nu wij.

Voor ons starten drie dubbel-twees. Al snel hebben we de eerste daarvan ingehaald, maar het verschil met de volgende wordt maar niet kleiner. Op de brug halverwege staat een groot deel van de acht nu ons aan te moedigen – tjonge, wat leidt dat af, maar het werkt wel, we gaan toch zeker 50 m sneller. Bij de finish blijkt al snel dat we 14 s langzamer waren dan vorig jaar – maar wel eerste in ons veld! Net als trouwens de acht, de mix-C4 en de jongens-18 – allemaal eerste in hun veld geworden. Wel jammer dat geen enkele van deze vier ploegen een tegenstander had.

De andere ZZV-ploeg in het tweede blok en de enige ploeg die wel tegenstanders had, de dames-4, vaart ook iets langzamer dan vorig jaar: weer tweede. De omstandigheden in het tweede blok moeten toch zwaarder geweest zijn dan in het eerste blok…

Nou ja, het was gezellig, prachtig roeiweer en we hebben lekker gezweet, daar doe je het toch voor. Over een week of vijf de Lingebokaal (6 km, in Leerdam). Het zou leuk zijn om daar weer met een volle botenwagen naartoe te gaan!

Jeugd

De organisatie van de AmstelDrecht regatta heeft dit jaar ook de jeugd opgenomen in het deelnemers veld. Er kon worden meegedaan in een C4 voor jongens en meisjes in de velden tot 16 jaar en tot 18 jaar. 4 jongens van ZZV in de ruime leeftijdsspreiding van 12 jaar tot 18 jaar hebben aan de 4 km race met veel plezier meegedaan. Luca, Frank, Oliver en Sybren hebben in een leen C4 van MDR met tulpbladen nog wel, de 4km afgelegd in 19 minuten en 31 seconden. Een hele prestatie en daarmee een streeftijd neergezet voor volgend jaar!

Volgend jaar kan de jeugd weer meedoen aan de AmstelDrecht regatta in een C4 en zal het jeugdprogramma uitgebreid worden met dubbels en skiffs.

Dus tot volgend jaar !