Skip to main content

Op 8 april was het zover: 90 kilometer marathonroeien dwars door het groene Hart van Holland. Alle twintig roeiers die zich voor deze mooie wedstrijd hadden aangemeld waren uiteraard in hun nopjes dat ze al om 05.30 mochten verzamelen bij de vereniging. Na de nodige kopjes koffie was het zover en konden ze het (toen nog) mistige water op. Opdracht: afgewisseld in twee ploegen per boot, zo snel mogelijk de race voltooien. 

Ready, set, go! Het resultaat? 

1

Sleutelbos mee aan boord (beginnersfout: roeiers die de autosleutels vergeten door te geven aan de wisselploeg. Gelukkig tijdig ontdekt door de ploeg in kwestie, die met flink armzwaaien, roepen en de gooikunsten van Tony het wegvarende team nog tijdig kon stoppen). 

2

Botsingen met een brug (Anika en Sandra besloten even te testen in hoeverre bruggen meebewegen als je er met je hoofd tegenaan knalt. Uitkomst: niet). 

5

Roeiers met een nat pak (na een ongewilde frisse duik binnen de eerste 10 km. Zij behoren nu tot het illustere kleine gezelschap dat erin geslaagd is om te slaan in een C4).

4 & 6

Plekken voor ZZV (van de 45 ploegen, wat gezien bovenstaande incidenten een prestatie is om trots op te zijn).

14 

Geweldige uren, waren we samen in touw (van het afriggeren en oproeien van de boten, tot het passeren van de mooie plaatsjes, het doorkruisen van de weilanden, het snelle bammetje in de auto voor je weer aan de beurt bent, het varen over de Vecht, het ijsje in de sluis van Utrecht centrum, het eerste biertje bij aankomst, het heerlijke diner bij de organiserende club, tot aan het ‘s avonds weer samen opriggeren van de boten terug in de loods). 

20

Voldane en vrolijke mensen (die ondanks alle tegenslagen een topdag hadden in de zon). Volgend jaar weer!

ZZV wedstrijdverslag Hart van Holland

15 april 2023 – Anika de Groot