Skip to main content

Op deze eerste roeizondag van 2023 vond op het vlot de gebruikelijke blauw-witte chaos plaats, met hier en daar wat tinten felgeel. Ook deze keer werden de boten op magische wijze systematisch gevuld en konden ze al snel her en der gespot worden op de Zaan. Na het roeien werd het wederom een drukte op het vlot, want hoogtepunt van deze ochtend was wel de traditionele nieuwjaarsduik. Om 11:43 sprongen 13 koelbloedige ZZV-ers in het toch wel frisse water, met één twijfelaar die nog even diep adem moest nemen voordat hij durfde te springen. Door deze vroege start hadden twee verlate leden een aparte duik aan de andere kant van het vlot, waarbij iemand opperde om dan maar een rondje Bruynzeel te zwemmen. Tot niemands verbazing werd er geen gehoor gegeven aan dit plan.
Hoog en droog terug in het komboffie had iedereen de neiging om zich meteen op de overheerlijke erwten- en/of tomatensoep te storten, maar eerst volgde nog de nieuwjaarsrede van onze voorzitter Tony Bervoets. Hij bracht hulde aan de klussers, met name aan Bert Dalmolen, die dit jaar de Vrijwilligersbokaal in ontvangst mag nemen, en aan Piet Smit, die de club van wifi heeft voorzien.
We blikken terug op een mooi en actief jaar, met o.a. overwinningen op de AA-race, de Lingebokaal en de Head of the River Amstel. Ook werden er twee sprintregatta’s georganiseerd en natuurlijk een prachtige feestdag in Westknollendam vanwege het 140-jarig bestaan van de vereniging. Verder kon Tony ons vertellen dat er afgelopen jaar wel 17 nieuwsbrieven verstuurd werden en drukte hij ons op het hart om ze vooral te blijven lezen, want er staan regelmatig belangrijke dingen in.
Voor komend jaar staan er weer genoeg leuke, sportieve en gezellige activiteiten op het programma, zoals de pubquiz in februari en het weekendje Groningen in mei. Ook zullen er wederom sprintregatta’s georganiseerd worden en is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Elfsteden Roeimarathon. Dat wordt dus hard trainen, maar met zo’n enthousiaste start als vandaag gaat dat vast wel lukken.

Bert Dalmolen – Vrijwilliger van het jaar 2022