Skip to main content

Ja ja, de A-A. Vroeger een race vanaf pontje (A)kersloot tot centrum (A)lkmaar. Tegenwoordig vanaf roeivereniging Ossa tot bijna de A.R.Z.V. Meer de O-A race dus. In plaats van 6.6 km. Noord-Hollands kanaal nu een kronkelig traject van 4 km. kanaal Alkmaar Omval Kolhorn. De overvolle botenwagen had Eric zaterdag al in Alkmaar geparkeerd dus zondagochtend konden we direct afladen en de boten opriggeren. De damesdubbel8, de jeugd C4 (in hun eerste wedstrijd!) en de Club Dubbel4 dames mochten het in het eerste blok aantreden. Na het vastdraaien van de 1068 (+/_)moertjes en boutjes van alle boten konden we het water op. Een waaide een straffe noordenwind tegen bij oproeien naar Ossa dus er moest flink worden getrapt. De jeugd mocht gelukkig al omkeren bij het 2 kilometerpunt en de rest zwoegde nog twee kilometer verder.

Gelukkig wel een mooie wolkenlucht met nu en dan een verdwaalde hagelbui maar ook met zon. Oplijnen bij de start en na de achten mochten wij ook wij van start. Met een lekkere meewind probeerden onze ZZV dames direct een aanval in zetten op het voor ons gestarte Ossa. Met Vivian op slag en Indira, Gale en Anika daarachter kropen we meter voor meter dichterbij. Op de finishlijn hadden we ze bijna te pakken. Terug naar het vlot en snel de boot er weer uit en bijkomen. Het tweede blok mocht ik zelf in actie komen in de heren dubbel8. Ook starten nu de andere ZZV ploegen: de andere damesvier en de dubbeltwee. Na wederom 4 kilometer oproeien mochten wij nu als eerste ploeg van start. Na twee kilometer werden we helaas ingehaald door twee boordachten maar we lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan en werden we door stuurvrouw Claudia tot nog grotere inspanning opgezweept. Met een kwartiertje schoten we alweer over de finish. Op de kant even uitblazen en daarna weer alle boten uit elkaar en op de botenwagen. Best wel weer een inspannend klusje.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de jeugd een eerste plek hadden behaald!

Ook Daria en Lisa waren de snelste in hun veld! Een prachtig resultaat. De overige ploegen hadden ook mooie uitslagen. Na de terugreis in Zaandam wederom met een grote groep weer de boten gemonteerd en terug in de loods gelegd. Enkele groepen gingen na afloop nog gezellig uit eten. Dat was weer een mooi dagje uit met elkaar.