Skip to main content

Achter de wolken schijnt de zon!

Ja, dat is een waarheid als een koe, dat hebben we afgelopen weekend gemerkt. Was het zaterdag al heel zonnig voor de marathonploeg, de zondag was een prachtig mooie dag met alleen maar zon, en dat na zoveel grijze natte weken!

De marathon is gewonnen door onze toproeiers en de toerroeiers gingen dus extra gemotiveerd van start, nadat we (vroeg uit de veren!!)  om half 7 vanuit Zaandam vertrokken waren.

Mijn horloge stond op vijf voor half 10 toen we de eerste slagen gemaakt hadden. Vanaf het eerste moment zaten we er lekker in, we passeerden diverse andere viertjes en peddelden lekker door. Totdat we de “achterblijvers” die we nog in zicht hadden, stil zagen liggen en we ons af begonnen te vragen of we wellicht niet te ver door waren gevaren, en ja hoor, we hadden een afslag gemist en zodoende waren we ons voorsprongetje weer net zo snel kwijt!!

Even zo vrolijk weer verder geroeid totdat we bij de eerste stopplaats waren, duidelijk herkenbaar aan de vele bootjes die al aangemeerd lagen. Zie dan je bootje maar eens kwijt te raken! Dankzij goede stuurmanskunst toch een plekje gevonden en met vereende krachten, vooral door ondergetekende, zeer onflatteus uit de boot geklommen/geholpen en lekker even in het zonnetje kunnen uitrusten.

Het vervolg van de tocht verliep probleemloos, sommige bochten waren vrij scherp en onoverzichtelijk, hier en daar wat in het riet gepeddeld en ondertussen genoten van het mooie landschap met de bosjes riet (misschien weet Dirk hoe dit heet) en de prachtige wolkenlucht, Hollandser dan dit wordt het niet!

We hebben nog een keer op een veldje gepauzeerd om te lunchen en uitgerust zijn we de middag ingeroeid. Onderweg heb ik met mijn ploegje nog een mooi clublied gecomponeerd, of ik de tekst nog precies kan reproduceren weet ik niet, maar we hadden toch zeker 8 regels!!

Eigenlijk kwam de finish sneller dan verwacht, nou dat is een goed teken lijkt mij! We kregen het  gebruikelijke glaasje bitter (of jus d΅orange) en toen was het inpakken en wegwezen!

Eenmaal bij ZZV allemaal geholpen met opriggeren en opruimen en de man van Joke was opgedragen om voor allemaal loempia’s te halen. Heerlijk zitten smullen met een drankje erbij….nou dan kan de dag niet meer stuk!


We hebben allemaal een fantastische dag gehad, mede dankzij het mooie weer en zeker dankzij de prima organisatie van Joke!

Judith Friso