Skip to main content

We hebben een leuke, gezellige tocht gemaakt met 3 C4’en. Een rondje Zaandam via Zuidervaart, Oostzijderveld en Jagersplas.

Er stond een stevig windje dus bij voorbaat waren we wel beducht voor een stevig potje roeien! We begonnen dan ook met wat test/instructie roeien bij het vlot, even slippen en rondmaken door de wind, zodat we een beetje opgewarmd en ingeroeid waren en ikzelf het gevoel had dat ik al heel veel energie had verbruikt voordat we überhaupt begonnen waren :-).

Op naar de Hanenpadsluis, dat was een spannend begin, veel stuurmanskunst, commando’s en vooral veel gelach en gekakel, ik denk dat de sluiswachter zelden zo’n kippenhok in zijn sluis heeft gehad 😉
Na de sluis kwamen er nog veel spannende momenten, er moest regelmatig geslipt en gepeddeld worden, hulde aan de stuurmannen en de boegroeiers, die heel erg hun best moesten doen om ons door de lange en smalle onderdoorgangen te loodsen en daarbij dus flink tegengewerkt door de wind! .Het was allemaal heel spannend maar vooral heel erg leuk.

Ook heel erg leuk was het dat we steeds verrast werden door Bert en Tony die langs de kant meefietsten om te coachen en foto´s en filmpjes te maken.

Na een uurtje roeien kwam onze lunch gelegenheid in zicht en hebben we uitgebreid geluncht, alles al voorbereid door Bert, dus we werden verwacht en de tafels waren gedekt!! Daarna was het wel weer even spannend om op de steiger te klimmen en weer in de boot terecht te komen!!  Helaas moest Yvonne in de boot blijven, gelukkig heeft ze gezelschap gehad maar petje af dat ze dat heeft volgehouden, de blaren op de billen denk ik…… Na de lunch verder tot de Jagersplas, daar had de wind natuurlijk alle ruimte, dus dat was flink doorbuffelen. Maar met een paar kroketten in de maag, lukte dat wel.

Uiteindelijk weer via de sluis terug naar de vereniging, om 15.00 stonden we weer op het vlot. Het was een zeer geslaagde dag, iedereen was helemaal happy en vol lof voor de organisatie!! Dit doen we graag nog een keer!!

Judith Friso