Skip to main content

Beste roeiers,

Het einde van de vakantie nadert alweer. Daarom weer tijd voor een nieuwe editie van de Nieuwsflits met daarin een geboorte, de ploegindeling, afroeien op 1 september, gewijzigde aanvangstijd woensdagavond roei café met Duitse avond en de Rondje Bruijnzeel Challence, Roeiclinics voor nieuwe leden in september, een uitnodiging voor de opening van het roeiseizoen, de Dam tot Dam plas- en water uitgifte actie en nieuws van de barcommissie.

We wensen iedereen een mooi roeiseizoen!

Het ZZV-Roeibestuur

ZZV Nieuwsflits Augustus 2019

Onze penningmeester, kersverse vader!

Dit berichtje ontvingen we van Marcel en willen we jullie niet
onthouden:


Daar is ze dan! Onze liefste en mooiste dochter Celine Elvira Vleer

Geboren op 17 augustus om 17.52 uur met een gewicht van 3495 gram en 50 cm lang! Team Celine maakt het goed.


Ploegindeling roeiseizoen 2019/2020

Bijgaand in Excel en DPF formaat de nieuwe ploegindeling die zo zorgvuldig mogelijk in overleg met de coaches is gemaakt. Ook op zaterdagochtend wordt er weer onder begeleiding geroeid. Uitgangspunt is met deze indeling te starten, als naderhand wijzigingen nodig zijn laat het Laurens of Richard weten dan voeren ze die waar mogelijk door. Fijn dat er ook dit jaar weer leden bereid zijn (wederom) een ploeg te begeleiden, we zijn echt heel blij met jullie!

Afroeien zondag 1 september

Zondag 1 september om 9:00 uur kan er weer afgeroeid worden. Inschrijven voor roei examens kan iom je coach op het formulier bij het afschrijfboek.

Woensdagavond roeicafé

Omdat de zon steeds eerder onder gaat verzamelen we vanaf september weer om 19:00 uur op het vlot.

28 augustus is het “Duitse avond”, we roeien dan ook om 19:00 uur, na
afloop schenken we een lekker Duits biertje of wijntje met worst en
Kartoffelsalat.

11 september organiseren we bij genoeg inschrijvingen De Rondje Bruijnzeel Challence. Strijden tegen elkaar in C2 en C4 boten in een rondje Bruynzeel met als handicap de pont :).  Degene met de snelste tijd wint.
Inschrijfformulier hangt op het bord bij de bar.

Roeiclinics voor nieuwe leden in september

Op zondag 1, woensdag 4 september verwelkomen we nieuwe leden en kan
iedereen kennis maken met onze mooie sport. Op zondag start de roeiclinic om 12:00 uur en op woensdag om 19:00 uur. Nodig je vrienden, buren of familie uit om ook een keer in de boot te stappen. Vooraf aanmelden bij Richard via richard.hietberg@gmail.com. Richard zoekt ook nog hulp bij de begeleiding op beide dagen.

Opening nieuwe roeiseizoen zaterdag 7 september

Zaterdag 7 september vieren we de opening van het nieuwe roeiseizoen met een roeitocht (het fietsen laten we toch achterwege) naar de jachthaven van de Zeil-Motorboot afdeling van ZZV in Westknollendam.

Vertrek: om 12:45 uur verzamelen op ‘t vlot. Terug om ca. 17:00 uur, de tocht is in totaal zo’n 18 km. In Westknollendam wordt gezorgd voor koffie/thee met wat lekkers en kun je even rusten. Na het terugroeien eten we met elkaar op de vereniging in Zaandam. We vragen iedereen weer iets lekkers mee te nemen om te delen voor op het buffet. Dat mag van alles zijn, dus leef je uit! Iedereen kan mee, wisselen (van roei naar stuurplaats) kan onderweg bij de vlotten van de Wormerveerse roeivereniging, dit is ongeveer op de helft van de route.

Aanmelden voor het roeien en/of eten kan tot uiterlijk zondag 1 september
via l.wit7@chello.nl   of de inschrijflijst op het bord bij de bar.

Start roeien onder begeleiding

Datzelfde weekend, zondag 8 september, starten we weer met het roeien onder begeleiding. We vragen de instructeurs/coaches om zo mogelijk op deze zondag (of eerder) met zijn of haar ploeg bij elkaar te komen om voor het roeien eerst de doelen voor het nieuwe seizoen vast te stellen, hierop kan dan gericht instructie gegeven worden. De zaterdagploegen starten i.v.m. de openingstocht een week later dus op 14 september.

Dam tot Dam plasactie en waterpost Dam tot Dam by Night

We zoeken nog hulp bij de plasactie voor de Dam tot Dam wandelaars op
zaterdag 21 september tussen 10:00 en 16:00 uur. Opgeven kan (ook voor een dagdeel) bij Sandra via l.wit7@chello.nl <mailto:l.wit7@chello.nl> . In de avond zorgen wij weer voor vrijwilligers voor het bemannen van de waterpost.
Ook hiervoor hangt een inschrijfformulier op het bord bij de bar.

Boten uit de vaart

Als er boten uit de vaart zijn (wegens werkzaamheden) dan wordt dit
voortaan aangekondigd op het whiteboard boven het afschrijfboek.

Barcommissie

Ook dit jaar zorgen we weer voor verse koffie en na het roeien is er
natuurlijk weer een overheerlijke verse tosti. Jeanette deelt elk roeilid
twee of drie keer per jaar in voor het draaien van bardienst. Het barrooster
staat op de website  www.zzv-watersport.nl (klik op afdeling roeien) en hangt in het gebouw aan de Havenstraat. Zorg dat je weet wanneer je bardienst hebt! De eerste dienst begint op zondag om 8:45 uur, de tweede om 10:30 uur tot 13:30 uur. Bij voorbaat dank voor je hulp!

Jeanette, Barbara, Sandra, Pamela, Jan en Mark