Skip to main content

Vaarweginformatie 

Zaan en Nauernasche Vaart (update april 2023)

Vaarweggebruikers in de regio Zaanstreek Waterland moeten het vaarseizoen 2023 rekening houden met beperkte doorvaartmogelijkheden. De Coenbrug over de Zaan zal niet draaien voor scheepvaartverkeer. De onderdoorvaarthoogte bedraagt 6.20 meter.
Ter hoogte van Wormerveer is men bezig met een nieuwe Zaanbrug. De onderdoorvaarthoogte van de noodbrug is slechts 1,20 meter en draait beperkt. Tussen de openingen zit minimaal 30 minuten, ook is er een spits stremming. Communicatie via VHF 20 of via de scheepvaartbegeleiding indien van toepassing.
Ook de Provinciale brug te Krommenie wordt dit seizoen 2023 niet bediend ivm een deffect. De Nauernaschevaart is dientengevolge ter hoogte van Krommenie slechts bevaarbaar voor schepen met een kruiphoogte van maximaal 2,70 meter.

Raadpleeg voor gedetailleerde informatie https://www.vaarweginformatie.nl of https://www.waterrecreatienederland.nl/2023

Bernhardbrug Zaandam wordt weer bediend

Hierbij een update over de storing van de Bernhardbrug in navolging op het door Zaanstad eerder verstuurde bericht van vrijdag 13 mei jl. Sinds gisteren 18 mei, is de Bernhardbrug weer regulier in gebruik. De brug wordt voor de scheepvaart zoals gebruikelijk op aanbod bediend. Dit is nadrukkelijk de testfase. Deze duurt zeker nog tot en met morgen, vrijdag 20 mei 2022. In deze testfase vinden alle brugopeningen plaats in het bijzijn van een monteur. We hopen dat de problemen definitief verholpen zijn. Helaas kunnen we niet 100% uitsluiten dat we tijdens deze testfase toch nog aan de brug moeten werken. Wij doen er alles aan om eventuele hinder zo veel mogelijk te beperken.

U ontvangt bericht van ons wanneer de testfase is afgesloten of als er onverhoopt opnieuw verstoringen optreden.

Voor actuele informatie raadpleeg https://www.vaarweginformatie.nl/frp/main/#/nts/map
vrije onderdoorvaarthoogte 4,12m

Zaanbrug Wormerveer

Van april 2022 tot en met november 2023 zullen alle vaar- en weggebruikers veel hinder ondervinden van het vernieuwen van de Zaanbrug in Wormerveer. Een aantal dingen is al duidelijk: de onderdoorvaarthoogte van de tijdelijke brug is 1.20m boven kanaalpeil (NAP -50cm). Ook zal de tijdelijke brug slechts 1 maal per half uur kunnen draaien. Ook zullen er spitsstremmingen zijn. Communicatie met de brugbediening ter plaatse gaat via VHF 20. Let svp op aanduidingen en aanwijzingen. Houd u aan de vaarregels! Meer informatie over dit project is te vinden op https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Verkeer_vervoer/Projecten_Verkeer_en_Vervoer/Zaanbrug/Scheepvaart en via onderstaande algemene link.

Hier vindt u de meeste belangrijke stremmingen van bruggen, sluizen en vaarwegen in de buurt van onze jachthaven. Een compleet overzicht kunt u vinden op de website van Vaarweginformatie.

Amaliabrug West Knollendam

Amaliabrug Westknollendam  is klaar
De Prinses Amaliabrug (de nieuwe Beatrixbrug bij Westknollendam) is met 20 weken vertraging opgeleverd. De brug wordt bediend vanuit de bediencentrale Langebalkbrug in Heerhugowaard en is oproepbaar via VHF 18.
De aansluiting op de centrale in Heerhugowaard zou overigens vooral een kostenbesparing opleveren.
Op de website www.vaarweginformatie.nl staat een actueel overzicht van stremmingen en scheepvaartmaatregelen.

Nieuws

Nieuws

ZZV 140 jaar

Feest in West Knollendam Zoals ik me had voorgenomen ben ik om 12 uur op de fiets gestapt en was ik om 13 uur in…
ZZV
27 augustus 2022
ZZV Zeil en Motorboot

ALV 2020 afgerond

Afronding digitale ALV Verslag ALV september 2020 Geachte leden,Graag willen wij u allen bedanken; bedanken voor uw begrip voor de situatie en het bezoeken van…
ZZV
14 oktober 2020

Agenda

Er zijn geen naderende evenementen.

Nieuws

Nieuws
27 augustus 2022

ZZV 140 jaar

Feest in West Knollendam Zoals ik me had voorgenomen ben ik om 12 uur op de fiets gestapt en was ik om 13 uur in…

Uit het nieuwsarchief