Skip to main content

Feest in West Knollendam

Zoals ik me had voorgenomen ben ik om 12 uur op de fiets gestapt en was ik om 13 uur in Westknollendam. Daar was het erg rustig want op dat moment werd er nog volop gepuzzeld, al varend met de motorbootjes of met de roeiboot. Na ongeveer een kwartiertje kwamen de bootjes een voor een weer aanmeren en kon het gepuzzel naar de oplossingen van de best wel moeilijke vragen beginnen! De puzzel was een vraag en het leukste antwoord op de vraag over het gebruik van een pikhaak zou winnen. Aan de reacties te zien heeft iedereen het heel erg leuk gevonden, een geslaagde ochtend!

Vervolgens was er het onderdeel Oudhollandse spellen voor de liefhebbers van een spelletje en zeskamp voor de wat sportievere mensen die zin hadden in een potje “broeklopen”, touwtrekken of je als een rups voortbewegen op een lang kussen, hilarisch om te zien. Dolle pret, mooi weer en genoeg te doen dus. Ook de Oudhollandse spellen waren erg leuk om te doen, daar was wel inzicht en geluk bij nodig en uit ervaring weet ik dat je aardig tegen je eigen beperkingen kunt oplopenšŸ˜‚. Zo ging ook de middag snel voorbij met veel lachen en lekker weer.

Om 16:00 uur tijd voor een toespraak van de voorzitter, een schenking van 2 nieuwe riemen door Cees Koch en een toost op de vereniging, waarna we allemaal met een blauwe tong van de blauwe champagne opgingen voor het volgende onderdeel: het opwekken van de eetlust met een drankje. De bbq werd opgestookt en al snel konden we aanschuiven in de rij voor een lekker stukje vlees en/of salade. Allemaal heerlijk!!

Het laatste onderdeel stond inmiddels klaar om starten en dat was een lekkere live band met stevige muziek waarop flink gedanst werd. Vooral ondergetekende heeft flink haar best gedaan, mede door de heerlijke wijn die geschonken werd. Het was echt genieten om zo in een prachtige buitenomgeving even los te gaan met goeie muziek en blije mensen!

Gelukkig hoefde ik niet alleen naar huis te fietsen, ook hier was het samen uit samen thuis en onder leiding van Tony zijn we dwars door de binnenlanden van Wormer e.o. naar huis gefietst. Ik denk toch dat deze bizarre nachtelijke fietstocht mij het meeste bij gaat blijvenšŸ˜‚. Heel veel dank aan alle mensen die deze dag georganiseerd hebben, het was TOP!!

Judith Friso