Roeien is een zeer veelzijdige sport. Het vraagt zowel fysieke kracht als perfecte techniek. Het is een recreatiesport die roeiers in de leeftijd van 9 tot 90 jaar in topconditie houdt en veel plezier bezorgt. Je kunt bij ZZV roeien in je eentje maar ook in een acht en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast wordt er binnen de vereniging veel werk verricht om naast het roeien diverse andere activiteiten te organiseren. Als je (al) wat roeiervaring hebt, is (jeugd)instructie geven en coachen een logische volgende stap.

Proefles

In verband met de Corona maatregelen zijn er tot 1 september a.s. geen proeflessen mogelijk. Voor junioren (jonger dan 18 jaar) kan een proefles in een 1-persoonsboot afgesproken worden.

Aanmelden proefles

Roeiclinics

Er worden twee maal per jaar roeiclinics gehouden. De eerstvolgende roeiclinics zijn: zondag 6 september om 12.00 uur en woensdag 9 september om 19.00 uur.

Tijdens de roeiclinic maak je kennis met de vereniging, krijg je een rondleiding door de botenloods en gaan we een stukje roeien op de Voorzaan.
Wil je je aanmelden via het contactformulier als je wilt meedoen met een roeiclinic? Dan zorgen wij voor genoeg instructeurs en boten.

Heb je al eerder geroeid? Dan is inpassen in een bestaand team mogelijk.

Aanmelden roeiclinic

Introductiecursus

Na de clinics worden in het voor- en najaar 6 introductielessen georganiseerd. Ook wanneer u geen clinic of proefles heeft gevolgd, kunt u zich hiervoor aanmelden. Je maakt dan verder kennis maakt met de roeisport en leert roeien in een C4.
Je wordt dan nog geen lid, maar betaalt alleen 35,- euro voor de introductie lessen. Hierbij krijgen 5 á 6 mensen les van een instructeur.

Na deze introductie lessen kun je besluiten als lid verder te gaan in deze mooie sport. Je betaalt dan contributie naar rato van het resterende verenigingsjaar.

Aanmelden introductiecursus

Roeiers met ervaring

In verband met de Corona maatregelen is het tot 1 september a.s. alleen mogelijk lid te worden indien u in het verleden een skiff-bevoegdheid hebt behaald.

Aanmelden

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Jeugd en Junioren

Bij de ZZV roeien jeugd- en juniorroeiers. Jeugdroeiers hebben de leeftijd van 10 t/m 14 jaar en juniorroeiers de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Voor een proefles kun je contact opnemen met:

Schoolroeien

Wij zijn als roeivereniging een officiële school actieve roeivereniging. Het is voor middelbare scholen mogelijk om roeilessen te houden voor haar leerlingen. Neem hiervoor contact op met:

Lid worden

Om lid te worden dient het inschrijfformulier ingevuld ingeleverd te worden bij je instructeur. Download hier het inschrijfformulier (pdf/doc):

Contributie

De contributie voor de vereniging is inclusief de jaarlijkse bijdrage aan de KNRB. Er wordt onderscheid gemaakt naar leeftijd (waarbij de leeftijd per 31 december van het jaar telt als de leeftijd voor dat jaar). Contributie bedragen voor (tarief 2020):

  • Introductielessen (6 weken): €35,–
  • Jeugdleden t/m 14 jaar (per jaar): €149,00
  • Juniorleden 15 t/m 18 jaar (per jaar): €205,00
  • Seniorleden vanaf 19 jaar (per jaar): €271,00
  • Studentenleden (naast lidmaatschap bij een studentenroeivereniging): €105,–
  • Buitenleden (per jaar): €68,00
  • Sponsorschap (per jaar): €100,–.

Familie korting 25% vanaf 3e lid. De contributie dient overgemaakt te worden naar: IBAN NL56RABO01298.35.390, t.n.v. ZZV Zaandam onder vermelding van je naam.

Opzeggen

Het lidmaatschap is voor onbepaalde tijd. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Opzeggen kan alleen schriftelijk en dient vóór 1 december van het lopende jaar te gebeuren. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar wordt opgezegd blijft u de jaarlijkse contributie voor dat gehele jaar verschuldigd tenzij het roeibestuur anders besluit. Stuur voor betreffende datum een e-mail naar ledenadministratie.roeien@zzv-watersport.nl. Alle correspondentie m.b.t. een opzegging gericht aan andere bestuursleden wordt niet in behandeling genomen.

Wijzigingen doorgeven

ledenadministratie.roeien@zzv-watersport.nl

Alle correspondentie m.b.t. een opzegging gericht aan andere bestuursleden wordt niet in behandeling genomen.