Skip to main content

Roeien is een zeer veelzijdige sport. Het vraagt zowel fysieke kracht als perfecte techniek. Het is een recreatiesport die roeiers in de leeftijd van 9 tot 90 jaar in topconditie houdt en veel plezier bezorgt. Je kunt bij ZZV roeien in je eentje maar ook in een acht en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast wordt er binnen de vereniging veel werk verricht om naast het roeien diverse andere activiteiten te organiseren. Als je (al) wat roeiervaring hebt, is (jeugd)instructie geven en coachen een logische volgende stap.

Proefles

Heb je nog nooit geroeid en wil je graag een keer ervaren hoe het is om te roeien? Of misschien kan je al roeien en ben je gewoon benieuwd hoe onze vereniging is?
We laten je graag een keer gratis kennismaken met ons en met het roeien tijdens een proefles roeien!

Gedurende de zomertijd kun je op afspraak op woensdagavond en zondagochtend een proefles volgen. In de wintertijd is dit mogelijk op zondagochtend. Bij voldoende belangstelling zal er ook een introductiecursus plaats vinden.

Aanmelden proefles

Roeiclinics

Er worden twee maal per jaar roeiclinics gehouden.

woensdag 09 april

Tijdens de roeiclinic maak je kennis met de vereniging, krijg je een rondleiding door de botenloods en gaan we een stukje roeien op de Voorzaan.
Aanmelden kan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor genoeg instructeurs en boten.
Gedurende de zomertijd kun je op afspraak op woensdagavond een proefles volgen. Bij voldoende belangstelling volgt er ook een introductiecursus (6 avonden).

Heb je al eerder geroeid? Dan is inpassen in een bestaand team mogelijk.

Aanmelden roeiclinic

Introductiecursus

Na de clinics worden in het voor- en najaar 6 introductielessen georganiseerd. Ook wanneer je geen clinic of proefles hebt gevolgd, kan je je hiervoor aanmelden. Je maakt dan verder kennis met de roeisport en leert roeien in een C4.
Je wordt dan nog geen lid, maar betaalt alleen €50,- voor de introductie lessen die verrekend wordt bij een lidmaatschap. Hierbij krijgen 5 á 6 mensen les van een instructeur.

Na deze introductie lessen kun je besluiten als lid verder te gaan in deze mooie sport. Je betaalt dan contributie naar rato van het resterende verenigingsjaar.

Aanmelden introductiecursus

Aanmelden

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Jeugd en Junioren

Bij de ZZV roeien jeugd- en juniorroeiers. Jeugdroeiers hebben de leeftijd van 10 t/m 14 jaar en juniorroeiers de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Voor een proefles kun je contact opnemen met:

Schoolroeien

Wij zijn als roeivereniging een officiële school actieve roeivereniging. Het is voor middelbare scholen mogelijk om roeilessen te houden voor haar leerlingen. Neem hiervoor contact op met:

Lid worden

Om lid te worden lever je het inschrijfformulier ingevuld in bij je instructeur. Download hier het inschrijfformulier (pdf/doc):

Contributie

De contributie voor de vereniging is inclusief de jaarlijkse bijdrage aan de KNRB. Er wordt onderscheid gemaakt naar leeftijd (waarbij de leeftijd per 31 december van het jaar telt als de leeftijd voor dat jaar). Contributie bedragen voor (tarieven per januari 2024):

  • Introductielessen (6 weken): €50,– (die verrekend wordt bij eventueel lidmaatschap).
  • Jeugdleden t/m 14 jaar (per jaar): €165,–
  • Juniorleden 15 t/m 18 jaar (per jaar): €227,50
  • Jongerenleden 19 t/m 23 jaar (per jaar): €264,–
  • Seniorleden vanaf 24 jaar (per jaar): €301,–
  • Studentenleden (naast lidmaatschap bij een studentenroeivereniging): €116,50
  • Buitenleden (per jaar): €75,50
  • Sponsorschap (per jaar): €100,–.

Familie korting 25% vanaf 3e lid. De contributie dient overgemaakt te worden naar: IBAN NL56RABO01298.35.390, t.n.v. ZZV Zaandam onder vermelding van je naam.

Opzeggen

Het lidmaatschap is voor onbepaalde tijd. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Opzeggen kan alleen schriftelijk en dient vóór 1 december van het lopende jaar te gebeuren. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar wordt opgezegd blijf je de jaarlijkse contributie voor dat gehele jaar verschuldigd tenzij het roeibestuur anders besluit. Stuur voor betreffende datum een e-mail naar ledenadministratie.roeien@zzv-watersport.nl. Alle correspondentie m.b.t. een opzegging gericht aan andere bestuursleden wordt niet in behandeling genomen.

Wijzigingen doorgeven

ledenadministratie.roeien@zzv-watersport.nl

Alle correspondentie m.b.t. een opzegging gericht aan andere bestuursleden wordt niet in behandeling genomen.