Inschrijvingen & Programma

Er heeft zich slechts 1 vereniging aangemeld voor onze Sprint Regatta van 21 mei, met 2 teams. Vanuit onze eigen vereniging hebben we 6 deelnemende teams. Dat is te weinig om de verdere organisatie van een volledige Sprint Regatta verder uit te voeren. We zullen deze 8 teams uitnodigen voor een onderlinge wedstrijd die plaats zal vinden op zaterdag 21 mei tussen 09.00 – 12.00 uur. We zullen ons beraden om de Sprint Regatta alsnog te organiseren in het najaar, maar gaan nu eerst verder met de voorbereidingen voor de onderlinge wedstrijd.

Aangepast programma
We starten iedere 10 minuten 2 x een C4; Het eerste blok start om 09.00 uur
Het tweede blok start om 10.00 uur. Er is dus ongeveer 20 minuten rust tussen de blokken.
Het ergometerblok start om 11.00 uur, iedere 5 minuten 4 ergometers

ZZV onderlinge 21 mei 2022ZZV sprintwedstrijden
21 mei 2022

ZZV Onderlinge ’22 uitslag

Op zaterdag 21 mei vond de Onderlinge plaats: het deelnemersveld bestond uit 2 teams van de Stern en maar liefst 6 ZZV teams; foto's Remco…
banner regattaZZV sprintwedstrijden
15 mei 2022

ZZV schaalt Sprint Regatta af naar Onderlinge

Er heeft zich slechts 1 vereniging aangemeld voor onze Sprint Regatta van 21 mei, met 2 teams. Vanuit onze eigen vereniging hebben we 6 deelnemende…
ZZV sprintwedstrijden
4 mei 2022

Oude tijden herleven – wedstrijden op de Zaan 

Op zaterdag 21 mei worden er op de Voorzaan roeiwedstrijden georganiseerd voor beginnende roeiers van alle roeiverenigingen in Nederland. Deze wedstrijden staan in het kader…

ZZV Roeien organiseert de 500m sprint regatta!

ZZV Roeien bestaat dit jaar 140 jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren wij een unieke sprintwedstrijd voor beginnende roeiers uit heel Nederland.

Voor wie?

De ZZV 500m sprint regatta is geschikt voor beginnende roeiers, die nog nooit hebben meegedaan aan nationale roeiwedstrijden en ook nog geen marathons hebben geroeid. Beginnende roeiers roeien net een paar maanden tot een paar jaar bij een vereniging en trainen 1 of 2 keer per week. Deze wedstrijd zal voor veel beginnende roeiers de eerste keer zijn dat er een officiële 500 meter tijd wordt geklokt. Om een goede wedstrijdplanning te kunnen maken vragen we je om bij de inschrijving ook te vermelden hoeveel jaar de ploeg gemiddeld roeit.

Altijd al eens je krachten willen meten in een C4?

Op zaterdag 21 mei 2022 kan dat. Wij dagen je uit om in 2 heats te laten zien hoe snel jij met jouw team de 500 meter kunt scullen. Op het prachtige water van de Zaan starten telkens 4 C4-boten op rij. De tijd van deze 2 heats, plus de gemiddelde tijd die wordt gehaald na 500 meter op de ergometer, bepaalt of jouw team de winnaar is van deze unieke sprintwedstrijd.

ZZV Roeien zorgt ervoor dat de C4-boten voor je klaar liggen.
Eigen boten meenemen is dus niet nodig.

Schrijf je vóór 14 mei in op knrb.nl-site Inschrijfkosten bedragen € 10,- per roeier, dus dat is € 40,- per boot. De inschrijfkosten kunnen worden overgemaakt op bankrekening NL56 RABO 0129835390 t.n.v. ZZV roeien onder vermelding van Vereniging + Naam van de slag.

  • Inschrijven kan vanaf 23 april 2022
  • De inschrijving is definitief na betaling van de inschrijfkosten
  • Er kunnen maximaal 60 ploegen mee doen

Verenigingsprijs

Voor de vereniging die meedoet met veel snelle boten is er een verenigingsprijs. We bepalen deze als volgt

  1. Ieder team dat snellere tijd heeft dan het gemiddelde krijgt basispunten. De som van de 3 tijden is hiervoor het uitgangspunt. De basispunten zijn gelijk aan het aantal seconden dat je sneller bent dan de gemiddelde som van de 3 tijden van alle teams.
  2. Het snelste team van de vereniging krijgt 1 * het aantal basispunten
  3. Het tweede snelste team van de vereniging krijgt 1/2 van het aantal basispunten
  4. Het derde snelste team van de vereniging krijgt 1/3 van het aantal basispunten
  5. etcetera
  6. De som van alle punten van alle teams van een vereniging worden bij elkaar opgeteld voor het bepalen van de einduitslag

Teams die onder gemiddeld scoren doen dus niet mee in de einduitslag.

Vragen en antwoorden

Wanneer start ons team en hoe lang duurt het programma?

Het programma start om 9.30

We zullen het wedstrijdprogramma zo indelen dat je 3 keer start in 2,5 uur.

We maken een indeling in 6 velden; Heren, Dames en Mix + roeiers die al langer roeien en roeiers die korter roeien.

Een aantal teams zal dus roeien in de ochtend, van 9.30 tot ongeveer 12.00 uur. Andere teams zullen starten vanaf 12.00 uur.

Na de het sluiten van de inschrijving zullen we het programma samenstellen en op deze webpagina publiceren vanaf woensdagavond 18 mei.

 

Mag jeugd ook meedoen?

Ja. Vermeld dit dan wel bij het vrije veld in de inschrijving. Dan zullen we hiervoor een aparte categorie maken.