Skip to main content

Beste watersporter, Er wordt flink bezuinigd op de watersport. De landelijke overheid heeft de verantwoordelijkheid van het onderhoud van het vaarwater en de bediening van bruggen en sluizen neergelegd bij de provincies. Zij beschikken echter niet over voldoende financiële midden hetgeen leidt tot bezuinigingen op het toervaartnetwerk. Ook zal versnippering van het toervaartnetwerk ontstaan, omdat provincies zelf hun eigen beleid mogen opstellen. Al met al een kwalijke zaak!

 

 

 

Minder onderhoud en extra vaarheffingen

 

Gevolgen hiervan zijn niet alleen minder onderhoud aan voorzieningen (zoals aanlegplaatsen, steigers, kano-overdraagplaatsen) en vermindering van brug- en sluisbediening, maar ook de toename van vaarheffingen en het onttrekken van vaarwater aan het toervaarnetwerk. Het Watersportverbond is van mening dat het landelijke toervaartnet per definitie provinciegrens-overschrijdend is. Dit toervaartnet is het stelsel van 4400 kilometer aan vaarwegen en wateren, die van belang zijn voor de recreatietoervaart en is dan ook gebaat bij een nationale visie en financiering. 

 

Petitie

Al in 2011 maakte het Watersportverbond bezwaar tegen de ontwerpplannen van de Minister. Het Watersportverbond heeft de overheid, samen met partijen stringent verzocht de coördinatie van de Nederlandse watersport een nationaal belang te houden, maar dit heeft tot nu toe geen resultaat gebracht. Aan het begin van het watersportseizoen, biedt het Watersportverbond in samenwerking met NOC*NSF op 8 april 2014 de petitie ‘red de watersport’. aan in Den Haag.Omdat de watersport in het geding is verzoeken wij je de petitie te tekenen en binnen jullie netwerk te verspreiden, zodat meer mensen de petitie kunnen ondertekenen. Red nu de watersport en teken hier. Meer informatie? Kijk hier naar het item in het NOS journaal over de petitie.Samen werken we aan de toekomst van de Watersport. Dank voor de steun!Met vriendelijke groet, 

 

Maurice Leeser

Directeur Watersportverbond