Skip to main content

Op de Algemene Leden Vergadering van 17 mei 2022 is Andrew Zaal door het Algemeen Bestuur voorgedragen als erelid van onze vereniging. Deze voordracht is door de vergadering bekrachtigd.

26 jaar geleden, in 1996, is Andrew aangetreden als commissaris materiaal (van de roei-vloot). Daar kwam in 2008 ook het gebouw bij. Het aandachtsgebied van Andrew was enorm. Onze leden blijken regelmatig in staat om onze vloot te beschadigen; gaten in boten, kromme riggers, gebroken riemen, stukgetrapte voetenborden, doorgedraaide dollen, alles is voorbij gekomen. En dat naast het reguliere onderhoud aan de vloot, zoals het lakken van de houten onderdelen, het vervangen van de slidings, het rukbestendig maken en houden van boegballen en hielstrings en het onderhoud aan de zwemvesten. En dan het gebouw; de verwarming, de beveiliging, de elektriciteitsinstallatie, de gasinstallatie, de warmwaterinstallatie, de waterafvoer, lekkages aan het dak, schilderwerk, brandveiligheid, loods deuren, sleutelbeheer, toegangsbeheer en contact met de brandweer.

Andrew heeft het allemaal gedaan. We hebben nu dan ook twee nieuwe bestuursleden en een nieuwe̶ lid van de materiaalcommissie nodig om al deze werkzaamheden op te vangen.

Daarnaast was en blijft Andrew ook nog lid van de afroeicommissie en is hij de organisator van het waterafgiftepunt voor onze vereniging bij de Damloop by Night.